boskapelDe Boskapel fungeert vanaf de openstelling in 1964 als kerkgelegenheid voor een grote groep gelovigen van binnen en buiten Nijmegen, die zich de Boskapelgemeenschap noemt. De Boskapelgemeenschap bestaat al vele tientallen jaren en is sinds 2009 een zelfstandige geloofsgemeenschap geworden.

Het Augustijns Centrum de Boskapel is opgericht in 2009, toen de Augustijnen zich terugtrokken uit het convent aan de Graafseweg en de geloofsgemeenschap te kennen gaf om als zelfstandige geloofsgemeenschap in de katholieke geloofstraditie verder te willen gaan en dit gestalte te geven inliturgie, vorming en diaconie, en in het werk aan onze eigen gemeenschap. De Boskapelgemeenschap probeert daarom vorm te geven aan een uitnodigende mensnabije kerk in de geest van Augustinus.

Het gebouw de Boskapel is sinds eind 2009 eigendom van de CGKV Nijmegen. De Boskapelgemeenschap huurt voor haar activiteiten ruimten van de CGKV. We onderhouden een prettige samenwerking om beide geloofsgemeenschappen hun geloof te laten vieren.

Het Augustijns Centrum de Boskapel biedt, binnen de ruimte van het Evangelie en de levende traditie van de Rooms Katholieke Kerk, een plek voor liturgie en bezinning, die aansluit bij het dagelijks leven.

Contactinformatie:
Stichting Augustijns Centrum de Boskapel
Graafseweg 276
6532 ZV Nijmegen
024-3776968 of 026-4953153
[email protected]
www.boskapel.nl

Nog geen reactie — begin het gesprek.