De Linker Wang organiseert bijeenkomsten over religie, politiek en samenleving, is de religiewerkgroep van GroenLinks, en geeft het gelijknamige tijdschrift uit. Religie is een veelzijdig fenomeen. Wat verdient kritiek en wat ondersteuning? En welke inspiratiebronnen kunnen bijdragen aan duurzaamheid, vrede, gerechtigheid en compassie? De Linker Wang biedt ruimte aan voortgaande discussie en gedachtewisseling.

‘Politiek met compassie’ is het motto van De Linker Wang. De werkgroep geeft vijf keer per jaar tijdschrift De Linker Wang uit, een opiniërend blad met aandacht voor onderwerpen op het snijpunt van inspiratie, religie, samenleving en politiek. Gesprekken, debat en discussiebijeenkomsten zijn het tweede speerpunt. Hiermee wil De Linker Wang het gesprek aangaan binnen GroenLinks en daarbuiten.

Hoe begon het?
Na de vorming van GroenLinks in 1990 (een fusie van vier kleine partijen waaronder de progressieve Evangelische Volkspartij) richtten progressieve christenen in 1991 een platform voor evangelie en politiek op. De Linker Wang heeft zich ontwikkeld tot een groene en linkse beweging voor inspiratie, religie en politiek met compassie.

Bestuur
Het bestuur van stichting De Linker Wang behartigt de belangen van De Linker Wang.

Contactinformatie
Website: www.linkerwang.nl
E-mail: [email protected]

 

Nog geen reactie — begin het gesprek.