NES002 logo_defNes Ammim is een internationale werk- en leefgemeenschap in het noorden van Israël. Nes Ammim, ’teken voor de volkeren’ (Jesaja 11:10) werd vijftig jaar geleden opgericht door (onder andere) de Nederlandse christen Johan Pilon en de Israëlische jood Schlomo Bezek. Het oorspronkelijke uitgangspunt was om de verhouding tussen Joden en christenen, na de donkere periode van de Tweede Wereldoorlog, te verbeteren. Wat begon als een dialoog, is de afgelopen jaren uitgebreid naar de triatloog; het gesprek tussen joden, christenen en moslims.

In Nes Ammim wonen meer dan veertig internationale vrijwilligers die er werken en leren. Met een diversiteit aan achtergrond en overtuigingen, zoeken ze samen naar de beste manier om het land te leren kennen, in een zeer complexe realiteit. Hiervoor is het Center of Learning and Dialogue van fundamenteel belang voor het dorp. Jaarlijks worden vele groepen -jong en oud- ontvangen die werken aan dialoog tussen Joden en christenen, (Palestijnse) Arabieren en anderen.
Het Dialoogcentrum heeft een eigen studieprogramma ontwikkeld voor de vrijwilligers. Cursussen, seminars en andere inhoudelijke ontmoetingen helpen hen kennis te krijgen van het land. Ook werken ze in het dorp, bijvoorbeeld in het hotel, de tuin, technische dienst of in het Center of Learning and Dialogue. Nes Ammim is altijd op zoek naar vrijwilligers (en sponsors) die voor korte of langere periode willen bijdragen aan het ideaal.

Contactinformatie:
Bezoek- en postadres: Looiersdreef 805, 7328 HZ Apeldoorn
Website: www.nesammim.nl
Contactpersoon: Beatrice Hoffer
Tel.: 055 5349339
E-mail: [email protected]

Nog geen reactie — begin het gesprek.