Op 34 locaties in het land organiseert Resto VanHarte lekkere en betaalbare driegangendiners voor wijkbewoners met diverse achtergronden. Iedereen is welkom! De gemeenschappelijke eettafel is bij uitstek de plek om met elkaar in contact te komen en iets te ondernemen. Regelmatig schuift de wijkagent, huisarts of beweegcoach aan om te vertellen over activiteiten in de wijk. Zo brengt Resto VanHarte mensen met elkaar in contact en dynamiek in de wijken.

De drijvende kracht achter Resto VanHarte zijn de vrijwilligers in de keuken. Aan hen biedt Resto VanHarte inspiratie tot zelfontplooiing en kansen op weg naar een actieve rol in de samenleving. Dankzij hun inzet en de bijdrage van donateurs, de overheid en bedrijven zet Resto VanHarte jaarlijks bijna 120.000 maaltijden op tafel.

Visie

Onze samenleving kent steeds meer mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Verbindende factoren als de kerk, familieverbanden en sociale controle zijn steeds minder vanzelfsprekend. Verschillen in cultuur, religie en generatie zorgen voor een drempel om contact te maken. Eenzame mensen onderhouden in hun persoonlijke leven geen betekenisvolle contacten en hebben niemand die hen kan steunen bij problemen of tegenslagen. Bovendien nemen ze nauwelijks deel aan het sociale en maatschappelijke leven, waardoor ze steeds verder van onze samen­leving verwijderd raken.

Resto VanHarte doorbreekt deze trend van isolement door gasten en vrijwilligers een sociaal netwerk te bieden. Resto VanHarte gelooft dat iedereen gebaat is bij een samenleving waarbij niemand buiten de boot valt. En biedt scholieren, langdurig werklozen en mensen uit de reclassering of re-integratie kansen om weer aan de slag te gaan. Maatschappelijke integratie, participatie en samenhang begint bij de mens zelf, zijn straat en zijn wijk.

Regelmatig schuiven de wijkagent, de dominee, de imam of mensen uit het onderwijs, de sport en de cultuur aan. Zij inspireren de gasten zèlf in actie te komen, binnen de Resto’s maar ook daarbuiten.

Resto VanHarte is in 2004 opgericht, door de grondleggers van Artsen zonder Grenzen.

Contactinformatie:

Bezoekadres: Gatwickstraat 1, Amsterdam
Postadres: Postbus 67011, 1060 JA Amsterdam
Website: www.restovanharte.nl
Contactpersoon: Jet Dijkshoorn
E-mail: [email protected] 
Tel.: 020 3033031

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.