Müslüm 
Man. 55 jaar oud. Woont in Amsterdam. Weduwnaar, heeft een zoon. Werkzaam als buurtmedewerker. Spreekt graag met vrienden af om te wandelen en koffie te drinken.

Bron: open.spotify.com

“Ik kom uit Turkije en wilde in een ander land mijn toekomst opbouwen. Zo ben ik 31 jaar geleden in Nederland terechtgekomen. Het was erg moeilijk om de taal te leren, maar verder ging eigenlijk alles zoals ik had gehoopt. Na mijn opleiding vond ik in 1993 een baan als maatschappelijk werker. Tegenwoordig ben ik buurtteammedewerker.

Voor mij is het belangrijk dat je met je familie en naasten een veilig en plezierig leven hebt, dat je zelfstandig en vrij bent om te doen wat je kan en wat je wilt. In Turkije is het leven minder vrij en moet je opletten wat je zegt.

Ik merk dat de collectieve samenleving veranderd is. Van het individu wordt heel veel verwacht. Allerlei sociale rechten en voorzieningen zijn gekort of veranderd. Persoonlijk heb ik daar geen last van maar in mijn werk merk ik het wel. Ik wil mensen graag helpen zelfredzamer te worden en minder afhankelijk van instanties.

Veerkracht is dat je je ervaring, mogelijkheden en kennis inzet wanneer dat nodig is om met een moeilijke situatie om te gaan. Er is namelijk altijd perspectief. Ieder mens heeft die kracht, al denkt men vaak van niet.

Ik heb mijn vrouw verloren aan kanker, ze is vijf jaar ziek geweest. Ik bleef achter met mijn zoon van zeven. Het was zwaar. Toch is het me gelukt te blijven werken, voor mijn zoon te zorgen en het leven weer op te bouwen. Als je een kind hebt dat jouw zorg nodig heeft, moet je sterk blijven. Mijn zoon is een gelukkig kind. Dankzij mijn veerkracht sta ik sterk in het leven.”

De podcastserie ‘Mijn leven daar en hier’ is een samenwerking tussen ouderen met een migratieachtergrond, Leyden Academy on Vitality and Ageing, UP! Nederland en Romanee Rodriguez, en is mogelijk gemaakt door het Jo Visser fonds en het Hofje Codde en Van Beresteyn. Wil je de postcasts luisteren, ga naar Mijn leven daar en hier | Podcast on Spotify.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.