“Niet weer”, zult u misschien denken. “We zaten toch in het afgelopen jaar ook al niet verlegen om crises?” Economisch staan we er slecht voor. Europa was en is in crisis vanwege de euro. En tot overmaat van ramp is er niet alleen op materieel maar ook op religieus gebied sprake van malaise. De katholieke kerk verkeert vanwege de misbruikaffaires in een diep spiritueel dal. Ook het vertrouwen in de protestantse kerken laat te wensen over. Kortom geen vrolijke berichten.

Maar W!J zou W!J niet zijn als we geen kansen in al deze crises zouden zien. 2012 is in de trendrede ten slotte ook uitgeroepen als jaar van de verbinding. W!J als trendsetter, die gedachte spreekt meer tot onze verbeelding dan de naderende eindtijd.

Het onbehagen in de samenleving is niet alleen het gevolg van concrete problemen, maar ook en vooral een gebrek aan een verhaal dat de zorgen van mensen verbindt met een inspirerend idee over een betere samenleving.

W!J gaat deze maand te rade bij creatieve geesten, die geen muren optrekken maar verbindingen leggen en zo de crisis bezweren. Crisis als keerpunt. Op naar ‘de nieuwe wereld’ met optimistische berichten en vertrouwenwekkende perspectieven. Laat het W!J-tijdperk maar beginnen!

I.Overdijk-Twitter

Ida Overdijk

Eindredacteur religie & cultuur TV

Ida Overdijk is eindredacteur religie & cultuur TV, tot 2016 bij de IKON, nu bij EO.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.