De organisatoren hopen dit jaar weer een ‘hartverruimende’ wake te realiseren. “We organiseren het dit jaar weer live, in de Haagse Bethelkapel. Het wordt een wake voor en mèt vluchtelingen, een wake vergelijkbaar met de doorlopende viering tijdens het kerkasiel, waar je ieder moment kunt komen en gaan.”

wake voor

De menselijke maat ten aanzien van vluchtelingen is soms ver te zoeken, ook binnen de grenzen van Nederland, aldus de organiserende kerken. “Daarbij gaat het in het bijzonder om respect voor de waardigheid van vluchtelingen als mens en voor de bescherming en de bevordering van hun mensenrechten. Er is respect voor hun waardigheid als zij vanuit vertrouwen en zonder vooringenomenheid behandeld worden en er aandacht is voor hun persoon en omstandigheden. Om hun mensenrechten te beschermen en bevorderen is het soms nodig van regels af te wijken of daar ruimhartig mee om te gaan.”

De Wake voor en met vluchtelingen begint op 18 juni 12.00 uur en duurt tot 19 juni 12.00 uur. In de wake van dit jaar staan de organisatoren stil bij “voorbeelden en tegenbeelden, inspiraties en motivaties voor de menselijke maat.” Dat krijgt op diverse manieren vorm, bijvoorbeeld door persoonlijke en andere verhalen, gedichten, gebeden, liederen, overwegingen, stilte en uitwisseling , samengebracht in een liturgisch en dramaturgisch geheel.”

Meer informatie is te vinden op www.wakevoorvluchtelingen.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.