Op de ranglijst staan vijftig landen waar christenen wereldwijd het meest vervolgd worden. In deze vijftig landen wonen 309 miljoen christenen. In 24 landen die niet op de lijst staan, worden nog eens 21 miljoen christenen vervolgd.

Het merendeel van de vijftig landen op de lijst ligt in Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Uitzondering daarop zijn Mexico en Colombia. In Mexico worden volgens Open Doors veel christenen aangevallen, in Colombia vormen de drugskartels een bedreiging.

Top 5

De top vijf van landen bestaat uit Noord-Korea, Afghanistan, Somalië, Libië en Pakistan. In alle vijf de landen lopen christenen gevaar. Noord-Korea stond al eerder bovenaan de ranglijst. “Alleen al het bezit van een Bijbel brengt iemands leven in gevaar”, stelt Open Doors. Christenen worden door het regime als staatsvijanden gezien.

In de lijst van vijftig landen zijn vier nieuwkomers: Mexico, Democratische Republiek Congo, Mozambique en de Unie der Comoren.

Bron: www.youtube.com

Covid-19

De uitbraak van Covid-19 bracht christenen het afgelopen jaar verder in gevaar, stelt Open Doors. In diverse landen werd het virus aangegrepen om christenen verder te onderdrukken. Zo kregen christenen in India in sommige gevallen geen eten bij voedseluitgiftepunten. Ook in andere landen als Nepal, Vietnam, Bangladesh en Jemen werden christenen uitgesloten van hulp.

Criteria

Open Doors beoordeelt alle landen ter wereld op een zestal punten. Onder andere godsdienstvrijheid, de vrijheid om als kerk te bestaan en hoe vrij mensen zijn om hun geloof uit te dragen, komen daarbij aan de orde. Ook hoeveel geweld er gebruikt wordt tegen christenen wordt meegewogen. Hoe strenger de beperkingen, hoe hoger een land scoort. De vijftig landen op de lijst scoren allemaal ‘zeer hoog’ of ‘extreem’.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.