Het idee om een crowdfundingactie te starten komt van eigenaresse Rana Al-Dirani zelf. In een filmpje op YouTube legt zij uit wat de talenschool betekende. “Het was niet alleen een taleninstituut, het was een tweede thuis voor de mensen die ons bezochten”, legt ze uit. Na de explosie is haar droom vernietigd, stelt Rana. Om die droom weer te kunnen opbouwen, is geld nodig.

De crowdfunding is opgezet door Reinier van Markus. Hij kwam via LinkedIn in contact met Rana en vroeg of hij kon helpen. Met de crowdfunding wil hij € 10.000 ophalen. Inmiddels is bijna de helft van dat bedrag al gedoneerd. Eén van de donateurs schrijft als reactie: “Het is een geweldig instituut dat niet alleen gericht is op het leren van een taal en cultuur, maar ook respect, begrip en solidariteit naar anderen.”

Columns

Tussen 2014 en 2018 schreef Van Markus columns voor het Noordhollands Dagblad, over de relevantie van geloof in het dagelijks leven. In zijn bundel ‘Vijftig reflecties’ zijn de columns gebundeld. Iedere column probeert hij te verbinden met een bijbelfragment. “Hieruit blijkt dat woorden uit ver vervlogen tijden ook nu nog steeds wat te zeggen hebben in ons leven in de 21e eeuw”, legt hij uit.

Een deel van de opbrengst van de columns gaat rechtstreeks naar de wederopbouw van het taleninstituut. Meer informatie is te vinden op de website van Reinier van Markus.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.