In de eerste aflevering van Cultuurbrekers duikt presentator Zoë Papaikonomou met een gast in de P van Publiek. Zij ontvangt Emmelien Matthijsse, directeur van Theater Zuidplein in Rotterdam. Wat is haar kritische blik op de nieuwe code Diversiteit en Inclusie? Welke publiek bereikt zij en hoe zorgt zij voor herkenning en uitwisseling met het publiek?

iio-onderzoek-xl

Verslaggever Vinny Tailor bezoekt Ilrish Kensenhuis, hoofd educatie van het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Zij vertelt hoe zij samenwerken met een nieuwe jonge doelgroep uit de regio.

En presentator Zoë Papaikonomou speelt samen met haar gasten het Blunder Pim Pam Pet. In dit gloednieuwe spel delen de gasten ‘uitglijders’ en inzichten waarvan ze veel hebben geleerd. Tot slot neemt Emmelien haar Petje Af voor een persoon, programma of instelling die het goed doet op het gebied van de P van Publiek.

Klik hier om de eerste podcast te beluisteren.

Over Cultuurbrekers

In elke aflevering van de 4-delige podcastserie Cultuurbrekers verdiept host Zoë Papaikonomou samen met baanbrekers uit de culturele en creatieve sector één van de vier P’s uit de Code Diversiteit en Inclusie, die onlangs werd vernieuwd (Publiek, Programma, Personeel en Partners). Ze spelen samen het Blunder Pim Pam Pet, want verandering is een weg van vallen, reflecteren en weer opstaan. Én ze nemen hun Petje Af voor een instelling, project of persoon die bijdraagt aan meer diversiteit en inclusie in de creatieve en culturele wereld. Verslaggever Vinny Tailor bezoekt elke aflevering een organisatie waar op concrete wijze aan meer diversiteit en inclusie wordt gewerkt.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.