Die jonge Rumi-fans fascineerden antropologe Lotte van Elp, en dus zocht zij ze op in Turkije en Afghanistan. Wat is voor volgens hen de Rumi Remedie? Zo raakt ze in gesprek over flirten, rouwen en je met Rumi je weg vinden in het leven. Het zijn intieme inkijkjes, waarin vrolijkheid en verdriet elkaar afwisselen. Het werpt een nieuw licht op deze door spanning of oorlog geplaagde landen.

Rumi is de meest gelezen dichter in Amerika en past in Nederland bij een groeiende interesse in mindfulness en, met zijn vrijzinnige soefi-teksten, zoektocht naar nieuwe spiritualiteit. Zo is Rumi één van de zeldzame dingen die een yoga-klas in Amsterdam en jongeren in Kabul met elkaar delen.

Bron: www.youtube.com

In de webdocumentaire zijn de mooiste persoonlijke verhalen verzameld, gebaseerd op tientallen gesprekken en interviews door Lotte van Elp. Daarnaast werkten verschillende Afghaanse en Turkse dichters mee. Het artwork werd gemaakt door de Syrische kunstenaar Bashar Zein. Daarnaast zijn er vele persoonlijke verhalen en gedichten van Rumi verwerkt in de documentaire.

De Rumi Remedie is een project van Lotte van Elp in samenwerking met Lighthouse Reports.

Klik hier voor de website van de Rumi Remedie.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.