“In een sprankelende dialoog belichten Aline d‘Haese en Frank Meester de lang vergeten zijkant van de filosofie,” zo meldt de uitgever. “Op toegankelijke wijze bespreken ze de belangrijkste vrouwelijke denkers van de antieke oudheid tot nu. Het resultaat is een origineel en verbluffend overzicht van 2500 jaar vrouwelijk denken.”

unnamed

Over de auteurs
Aline D’Haese studeerde klassieke talen aan de KU Leuven. Daarna studeerde ze summa cum laude af in de wijsbegeerte. Ze is docent Latijn, Grieks en filosofie en is verbonden aan de Universiteit van Leuven. Ze leverde een bijdrage aan Diner pensant, en aan het werkboek van Het goede leven en de vrije markt.

Frank Meester is filosoof, schrijver en initiatiefnemer van de filosofische denktank Nieuw Licht. Hij schreef onder meer Zie mij, Islam en samen met Stine Jensen het kinderboek Hoe voed ik mijn ouders op? Onder de naam Gebroeders Meester had hij met zijn broer Maarten een column in de Volkskrant en publiceerde hij de bestseller Meesters in de filosofie.

De zijkant van de filosofie – Een dialoog over vrouwelijk denken | Geschreven door Frank Meester en Aline D’Haese | ISBN 9789024435227 | 208 Blz. | € 20,- | Verschijnt 2 maart bij Boom uitgevers Amsterdam | Op 8 maart zal de presentatie bij SPUI25 plaatsvinden. Meer informatie of aanmelden kan via deze webpagina.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.