Voor de tentoonstelling selecteerde het Bijbels Museum achttien jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. De jonge christenen beleven hun protestantse, katholieke of oosters-orthodoxe geloof allemaal op hun eigen manier. Ook hun culturele achtergronden zijn divers. De verhalen gaan over vriendschap, loslaten, vrijheid, vergeving, durven zijn wie je bent. Zo vertelt Wai Wai (25) hoe ze worstelt om haar vader te vergeven die ze al acht jaar niet gezien heeft. Noud (18) vertelt hoe het bijbelverhaal van de adelaar hem heeft geholpen om zijn transgender-zijn te omarmen. En Joenoes (28) verhaalt over de inspiratie die hem ertoe bracht zijn baan op te zeggen en zijn droom te volgen om acteur te worden. Carolien Croon, directeur Bijbels Museum: ‘De jongeren vertellen over de tegenslagen en obstakels in hun leven en hoe ze daarmee zijn omgegaan. Hun openheid, reflectief vermogen en levenswijsheid raken me diep.´
Fotografie, audio en video
In de tentoonstelling zijn onder meer levensgrote foto’s van verhalenvertellers te zien. De krachtige en tegelijk kwetsbare portretten zijn gemaakt door Zilveren Camera winnaar Cigdem Yuksel. In begeleidende audiodocumentaires, geproduceerd door Maartje Duin en Lotte van Gaalen, zijn de verhalen van de geportretteerden te beluisteren. Zes andere verhalen zijn verwerkt in korte, poëtische films van Sanne Rovers, met animaties van Tess Martin. De research voor de tentoonstelling is gedaan door theoloog en auteur Janneke Stegeman.
Publicatie
Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met de verhalen van de achttien jongeren en de foto´s van Cigdem Yuksel. Redactie: Janneke Stegeman. Voorwoord: Don Ceder. De publicatie wordt uitgegeven door KokBoekencentrum. Prijs: €24,99.