Marieke Ridder (45) ontvangt op 15 november de priesterwijding van de bisschop van Haarlem, Dirk Jan Schoon. Ze wordt daarmee één van de weinige vrouwelijke katholieke priesters in Nederland. Door deze wijding kan Ridder, tot nu toe diaken, als zelfstandig voorganger en pastor gaan functioneren in de oud-katholieke parochie Amsterdam. Ridder was eerder predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. De Oud-Katholieke Kerk kent de priesterwijding van vrouwen sinds 1998. De wijding vindt plaats in de St. Engelmunduskerk, Kon. Wilhelminakade 119, IJmuiden en begint om 14.30.

Geestelijk verzorger en priester
Marieke Ridder werkt op twee gebieden. Ze was al werkzaam als geestelijk verzorger in verpleeghuis Bornholm en hospice Bardo (Hoofddorp). Nu zal ze tevens als priester in het pastoraat van de oud-katholieke parochie Amsterdam gaan werken. Een priester is een geestelijke die de gemeente voorgaat in haar vieringen en in het pastoraat.

Eerste mis en meditatie
Als priester zal Marieke Ridder haar eerste Mis vieren op 16 november, 10.00 uur, in de oud-katholieke parochie kerk in Amsterdam, Ruysdaelstraat 39. De viering is voor iedereen toegankelijk. In de toekomst zal Ridder regelmatig in diensten voorgaan en preken.

Ridder bouwt in Amsterdam-Zuid ook een aanbod aan “christelijke meditatie” op. Ook in het Christendom wordt er gemediteerd, Ridder is ervaren en getraind op dit gebied en deelt die ervaring graag graag met geïnteresseerden. Ze leidt maandelijks meditaties in de oud-katholieke kerk, Ruysdaelstraat 39. Deze worden aangekondigd op www.amsterdam.okkn.nl.

Over de Oud-Katholieke Kerk
De Oud-Katholieke Kerk van Nederland is een zelfstandige katholieke kerk. Zij combineert een katholieke liturgie, een oriëntatie op de Bijbel en op de oude, ongedeelde kerk met een grote openheid voor de vragen van deze tijd. Door goede samenwerking en gemeenschappelijke besluitvorming besturen bisschoppen samen met de gelovigen de kerk.

Bron: OKKN

Nog geen reactie — begin het gesprek.