Tijdens het evenement in Hilversum zal bekend worden gemaakt wie Janneke Stegeman, de huidige Theoloog des Vaderlands, mag opvolgen. Ook zal er weer een strijd zijn rondom ‘het theologisch boek van het jaar’.

Prijs

Aan de titel ‘Theoloog van het jaar’ is dit jaar voor het eerst een prijs verbonden van maar liefst 10.000 euro, ten behoeve van een door de winnaar op te zetten project. Het Vermeulen Brauckman Fonds stelt deze prijs beschikbaar.

Reformatie

De ‘Nacht’ zal aanhaken bij 500 jaar Reformatie en iedereen met belangstelling voor theologie is van harte welkom. Het hele evenement is te volgen via een liveblog op deze website en op Facebook. Ook wordt er een aantal keer op NPO Radio 5 geschakeld naar het evenement. Meer informatie, onder andere over de aanvangstijd, maken we spoedig bekend.

Brede betrokkenheid

Het aantal organisaties dat zich heeft aangemeld om op de een of andere wijze betrokken te zijn bij de Nacht van de Theologie is weer een mooie mix van verschillende werkterreinen die baat hebben bij de zichtbaarheid van theologie: KRO-NCRV en EO, Universiteit van Tilburg/FKT, Radbouduniversiteit, Vrije Universiteit Amsterdam, Christelijke Hogeschool Ede, hogeschool Windesheim, PthU, Theologische Universiteit Apeldoorn, Trouw, Nederlands Dagblad, Jongbloed, Vermeulen Brauckman Fonds, het Nederlands Bijbelgenootschap, Rijksuniversiteit Groningen, Theologische Universiteit Kampen, en de Remonstranten. Uitgeverij Kok/Boekencentrum is dit jaar hoofdsponsor van de Nacht van de Theologie.

Symposium

Op verzoek van de universiteiten en hogescholen willen we dit jaar een academisch getint voorprogramma verzorgen. Daarom wordt tijdens de middag voorafgaand aan de Nacht van de Theologie een symposium georganiseerd, getrokken door William den Boer (TU Kampen) en Rinke van Hell (CHE Ede).

Bron: Nachtvandetheologie.nl

Al 5 reacties — praat mee.