Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) is verantwoordelijk voor de organisatie van het debat. Directeur Marianne Vorthoren: ‘Met ruim 300 aanmeldingen zit de zaal al behoorlijk vol. We proberen alle belangstellenden een plek te geven. Het is daarom belangrijk dat mensen zich aanmelden.’ Iedereen is welkom bij het debat – ook PVV-stemmers hebben zich aangemeld, aldus Vorthoren.

Na de Brexit en de overwinning van Trump in de Verenigde Staten, zijn ook de ogen van de wereld gericht op de Nederlandse verkiezingen, die voorafgaan aan de verkiezingen in Frankrijk en Duitsland dit jaar. Naast Nederlandse media meldden zich onder meer persbureau Reuters, Al Jazeera, Franse, Japanse, Pakistaanse en Turkse media aan voor het debat.

Kandidaat kamerleden van CDA, D66, DENK, GroenLinks, PvdA en SP doen mee. De organisatoren betreuren de afwezigheid van juist de meest uitgesproken islamkritische partijen in het debat. Vorthoren: ‘Het debat is er juist om in gesprek te gaan met degenen waarmee we van mening verschillen. De partijen die het meest uitgesproken zijn over islam in Nederland laten het nu afweten, de meeste zonder opgaaf van reden. Het roept bij ons de vraag op: wat willen ze nu eigenlijk van Nederlandse moslims?’

Bron: SPIOR

Al 13 reacties — praat mee.