Scheppingstrouw-cover-707×1024

Lysanne van de Kamp is moeder, schrijver en projectleider bij Micha Nederland. Als interviewer en storyteller bezocht ze verschillende landen in het mondiale zuiden die de klappen van de milieucrisis opvangen. Deze reizen leverden haar een ‘reverse culture shock’ op, waardoor ze zich lange tijd vervreemd voelde van de manier waarop Nederlandse christenen praten over ‘hoop’.

Ze vroeg zicht af: Mag je je als christen wanhopig voelen? Wat is hoop eigenlijk? Het boek Scheppings(t)rouw beschrijft haar zoektocht hierin. In het boek staan vier werkwoorden centraal: erkennen (de rauwe realiteit onder ogen komen), uiten (het doorleven van onze emoties), bekeren (het verlangen naar verandering) en handelen (de daadkracht om te strijden voor herstel).

“De ecologische rampen waarmee we geconfronteerd raken ons allemaal,” schrijft Micha Nederland. “Wat gebeurt er als we aan elkaar toegeven dat het veel is, heftig is, diep gaat, pijn doet, niet te overzien is en dat we nog moeten leren om het te integreren in het leven van alledag? Wat doet het met ons wereldbeeld, met onze mentale gezondheid en met ons geloofsleven dat we leven ten tijde van een neerwaartse spiraal die onze leefomgeving in toenemende mate bedreigt? Hoe beïnvloedt het ons functioneren, onze roeping, ons gebed?”

Lees meer over de boekpresentatie en over de ontdekkingstocht in de Veertigdagentijd.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.