Een topmanager die bijna sterft tijdens de marathon van New York, maar weigert op te geven; een vrouw die niet kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar upperclass status verliest; en twee jonge, ambitieuze financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden. ’s Zondags bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort een alternatief biedt voor ons jachtige bestaan, ons negatieve zelfbeeld, onze verstikkende ambities, kortom: onze worsteling met het gewone leven.

Van Nieuwpoort is niet per se op zoek naar antwoorden op de vraag hoe je moet leven. Door zich in te graven in de oeroude teksten in de Bijbel legt hij een treffend verband met het leven van nu waarin burn-outs, stress, boventalligheid, heldendom en angst voor verlies zo oud als de mens zelf blijken te zijn. Dat inzicht biedt troost en verlichting om verder te kunnen.

De film van Sarah Vos en Sander Snoep laat ook de worstelingen van de dominee zelf zien, met zijn gezin, zijn vader en zijn ambities. Daarmee blijft hij vooral ook een mens, kwetsbaar en op zoek naar verdieping van het bestaan. Zo probeert hij tegenwicht te bieden aan nihilisme.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Amstelfilm

Al één reactie — praat mee.