De organisatoren schrijven: “Geloof jij dat de schepping het waard is om beschermd te worden? En geloof jij dat we door samen te werken, ernstige klimaatverandering nog kunnen voorkomen? Kom dan op zaterdag 6 november naar de interreligieuze klimaatviering in de Westerkerk in Amsterdam.”

“Wat jouw geloofsovertuiging ook is, één ding verbindt ons als mens: de strijd tegen klimaatverandering. Daarom organiseren de Klimaat & Geloofgroep van Milieudefensie en de PKA/Westerkerk Amsterdam een interreligieuze klimaatviering op zaterdag 6 november. Dus moslims, joden, protestanten, katholieken, humanisten, boeddhisten en hindoes. Kom samen. En geef de aarde door – in hemelsnaam!”

Thema is dan ook ‘Geef de aarde door – in ’s hemelsnaam!’. Vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwingen en verschillende kunstenaars werken aan de viering mee. De bijeenkomst in de Westerkerk begint om 11.30 uur (deuren open om 11.15 uur) en wordt gehost door Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk. De 14-jarige Shemaraiah Baddoo doet een dringende oproep om het leven mogelijk te houden voor haar en de generaties na haar.

Praktische informatie

Waar: Westerkerk in Amsterdam – Prinsengracht 279
Deuren open: 11:15 uur
Aanvang van de viering: 11:30 uur
Einde van de viering: 12:30 uur

Voor wie: iedereen is welkom bij de interreligieuze klimaatviering. Er is een livestream via het youtube-kanaal van de Westerkerk voor mensen die niet naar de locatie kunnen komen.

Door wie: de interreligieuze klimaatviering is een samenwerking tussen de Klimaat & Geloofgroep van Milieudefensie en de PKA/Westerkerk Amsterdam. Let op: bij de ingang wordt gevraagd de CoronaCheck-app te tonen.

Flyer_InterreligieuzeKlimaatviering_versie07
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.