kloostertuinDit voorjaar opent spiritueel centrum De Kloostertuin een plaats voor stilte en bezinning voor jonge mensen tot veertig jaar, in een pand aan de Hoogstraat 27a in het centrum van Rotterdam. Bijzonder detail: het pand staat op de plek waar in de 15e eeuw de tuin van het oude dominicanenklooster was.

Dat meldt voorzitter en lekendominicaan Hans Bouman. De Hoogstraat ligt op korte afstand van de Hang, waar Citykerk het Steiger en het dominicaanse convent zijn gevestigd. De Kloostertuin wil met de nieuwe locatie een plek voor stilte en bezinning creëren voor jongeren tot 40 jaar.

‘Veel mensen uit deze generatie hebben het altijd druk’, schrijft Hans Bouman. ‘Vaak hebben ze weinig tijd voor zichzelf en voelen ze zich schuldig als ze niets doen. Ze moeten heel veel van zichzelf. Wij bieden een plek in de stad waar je even tot rust kan komen, stilte kan ervaren, je kan bezighouden met andere dingen dan de dagelijkse gang van zaken en waar je even niets hoeft. Een plek waar je je bezig kan houden met verdieping en daarover in contact kan zijn met anderen. We doen dit in de dominicaanse traditie van het zoeken naar waarheid en het kijken én aansluiten bij de tekenen van deze tijd.’

De Hoogstraat heeft veel bijzondere winkels en bedrijven, zoals een yogacentrum, een bijzonder cafeetje en een eigenzinnig communicatiebureau. De winkeliersvereniging is enthousiast over de plannen van de Kloostertuin. De inzet is om het pand in de loop van april te openen en de plek te presenteren. Het werk is in handen van Leonie van Staveren en Anne Stael.

Klik hier voor meer informatie en het programma van De Kloostertuin

Klik hier voor een kleine geschiedenis van de dominicanen in Rotterdam, waarin ook de Hoogstraat wordt genoemd.

Bron: Dominicanen.nl

 

Nog geen reactie — begin het gesprek.