Ungunmerr Baumann is ook kunstenares. Ze overhandigde de paus We Found God in Nature, een nieuw schilderij dat een plaats krijgt in de Vaticaanse musea. Miriam Rose Ungunmerr Baumann maakte eerder al een inmiddels beroemde Via Crucis, waarvoor zij haar inspiratie zowel bij het christendom als de cultuur van de Aboriginals heeft gehaald.

Op 31 mei woonde ze in Rome een eucharistie bij ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de eerste Aboriginal-mis. Daarmee werd herdacht dat een groot aantal Aboriginals zich in 1973 in Melbourne hadden verzameld voor de eerste eucharistie, waarin elementen van de inheemse talen en cultuur werden verwerkt. Opvallend nog was een bezoek aan de hoofdzetel van de Unie van de Hogere Oversten van vrouwelijke religieuzen.

In een gesprek met Radio Vaticaan vertelde zij dat de band tussen de Schepping en het geloof met de natuur voor wellicht geen enkel ander volk zo duidelijk is als voor de Aboriginals. De natuur is de plaats waar wij God ontmoeten en zijn aanwezigheid terugvinden.

Bron: Radio Vaticaan.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.