Lenny Kuhr had een reeks optredens gepland, maar die zijn nu afgezegd en worden naar verwachting pas na de zomer hervat. Haar eerder opgenomen thuisoptreden van het speciaal geschreven lied ‘Terug op mijn blote voeten’ is op Twitter al bijna vierhonderdduizend keer bekeken.

Opgesloten

“Toen ik gevraagd werd om te zingen voor de bewoners van Dommelhoef in Eindhoven, die opgesloten zitten op hun kamer en die geen familie mogen ontvangen, zei ik natuurlijk meteen ja”‘, schrijft de zangeres. “Ik dacht aan mijn vader die een paar jaar geleden op 95-jarige leeftijd overleed en die de laatste jaren liefdevol werd verzorgd. Gelukkig is dit hem bespaard gebleven.” Het bleef niet bij dit ene optreden, zodat ze vanaf nu wekelijks een optreden verzorgt, telkens voor de bewoners van een ander ouderencentrum.

Spirituele gevoelens

Lenny Kuhr zit ruim vijftig jaar in het vak. Na haar winst op het Eurovisie Songfestival van Madrid in 1969, had ze nog enkele hits waaronder Visite. In 2015 publiceerde Nieuw Wij een interview met Lenny Kuhr onder de veelzeggende titel “Je moet klein worden om het grote te kunnen ontvangen”. De aanleiding van het interview was de uitgave van haar eerste boek Gekust door de eeuwigheid.

In het autobiografische boek schrijft de zangeres onder meer over hoe haar repertoire zich gaandeweg heeft verdiept naarmate ze dieper in zichzelf afdaalde, over haar spirituele gevoelens op jonge leeftijd, mediteren en joods worden. In 2017 won ze de Lifetime Achievement Award, een prijs voor haar gehele oeuvre.

Tweet van Lenny Kuhr op 16 april 2020. Bron: twitter.com

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.