Van Heemstra is theatermaker en dichter. Ze publiceerde twee dichtbundels, waarvan de eerste werd bekroond met de Jo Peters PoëziePrijs. In 2012 verscheen haar debuutroman De laatste Aedema. Van Heemstra is columniste voor dagblad Trouw.

Van Heemstra werkt voor de muzikale invulling van haar preek samen met singer-songwriter Jeroen Zijlstra en band. Zijlstra zal liederen ten gehore brengen uit zijn repertoire die aansluiten bij de thematiek van de preek. Deze maand ontvangt Jeroen Zijlstra de Dirk Witte prijs, de landelijke kleinkunst-oeuvreprijs voor een kleinkunstenaar die zich al vele jaren verdienstelijk maakt voor het Nederlandstalige kleinkunstlied. Daarnaast zal Daniël Vecht muziek van Schubert ten gehore brengen.

In de vijf afleveringen van Preek van de Leek, iedere zondagmiddag om 17.00 uur in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam, komen na Marjolijn van Heemstra nog singer-songwriter Stef Bos (23/11) en auteur Anja Meulenbelt (30/11) aan het woord, zie ook www.preekvandeleek020.nl.

Preek van de Leek is een idee van Abeltje Hoogenkamp, voormalig stadspredikant van de Protestantse Kerk Amsterdam. Vijf leken beklimmen voor één keer de preekstoel. Het zijn mensen die van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Op een echte kansel houden ze een persoonlijk betoog over een Bijbeltekst die ze zelf hebben uitgekozen.

Dit jaar wordt het evenement georganiseerd door de Amsterdamse predikanten Rob Visser en Henk de Leegte, namens de Protestantse Kerk Amsterdam en Doopsgezind Amsterdam. Mediapartners zijn NPO Spirit, IKON Kerknieuws en NieuwWij.

Bron: Protestantsamsterdam.nl

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.