Door deze campagne willen initiatiefnemers een ander geluid laten horen en Nederlanders kennis laten maken met de inhoud van de Koran. “De Koran heeft juist heel veel te bieden aan Nederland,” aldus een van de organisatoren.

Deelnemers zullen in de binnenstad (Land van de Markt) van Arnhem een manifestatie organiseren van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens de manifestatie zullen gratis Korans beschikbaar zijn voor geïnteresseerden en zullen voorbijgangers worden uitgenodigd om met moslims in gesprek te gaan en de Koran te ontdekken. Deelnemers zullen duizenden flyers uitdelen in regio Arnhem met informatie over de Koran. De campagne is via social media te volgen via de hashtag #Koranvooriedereen.

Door deze campagne hopen de initiatiefnemers “de informatiekloof tussen de moslims en de niet-moslims te dichten en vooroordelen en misvattingen weg te nemen”.

Op deze wijze krijgt de haatactie door Edwin Wagensveld van de extreemrechtse beweging Pegida, die op zaterdag 13 januari uit protest publiekelijk een Koran wilde verbranden, een onverwacht staartje in Arnhem.

image2
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.