In 2014 viel IS de stad Sinjar in Irak binnen, waar veel Jezidi’s woonden. Duizenden mannen werden vermoord en de jongste jongens werden opgeleid tot IS-strijders. 6500 vrouwen en kinderen werden ontvoerd en verkocht op slavenmarkten. Op dit moment worden nog steeds 2800 vrouwen vermist. Journalist Brenda Stoter Boscolo schreef over de Jezidi’s het boek ‘Het vergeten volk: Het verhaal van de Jezidi’s over de laatste genocide’

Tijdens de negen dagen van Navrati, van 17 tot 25 oktober, delen de vrouwen een foto van zichzelf met het boek van Stoter Boscolo op hun sociale media. Doel is om het verhaal van de Jezidi-vrouwen breder onder de aandacht te brengen.

Stem geven

“De strijdvaardige Jezidi-vrouwen hebben een genocide overleefd en onder de meest benarde omstandigheden moed en veerkracht getoond. Wij geven deze krachtige vrouwen, die onverslaanbare demonen hebben verslagen, een stem”, zegt Mahesvari Autar.

Iedereen kan de Jezidi-vrouwen een stem geven door mee te doen met de campagne. Deelnemen kan door een foto van jezelf met het boek in je hand op sociale media te delen. Uit solidariteit naar de Jezidis toe draag je witte bovenkleding. Als je de organisatie per e-mail toestemming geeft, komt jouw foto in de aftermovie van deze campagne.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.