De Franciscaanse Gideonsbende organiseert in het kader van oecumene én als klein verzet tegen de polarisatie de actie ‘Op de koffie komen… is andere koek’. Ga eens bij elkaar op de koffie, juist bij mensen die je nog niet kent. Voor ieder mens die je ontmoet, tegenkomt op straat, in je buurt, in de bus, trein of waar dan ook, geldt: contact met elkaar begint met een begroeting. Na een begroeting kan er een gesprek ontstaan.

Meer informatie over deze actie is te vinden op www.franciscaansegideonsbende.nl.

Over de Franciscaanse Beweging

De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.