De Pride Pelgrims trekken zaterdag in alle vroegte door Amsterdam; van West (De Ark – Regenbooggemeente) naar Noord (Nieuwendammer kerk) naar Oost (Muiderkerk) naar Zuid (Oranjekerk), om te eindigen in de Westerkerk waar om 11.00 uur ds. Rosaliene Israël en ds. Wielie Elhorst voorgaan in een ‘Prayer for Pride’. Om 12.00 uur sluiten verschillende groepen gelovige LHBTI’ers, leden van de Protestantse Kerk Amsterdam en hun bondgenoten aan bij de grote Pride Walk vanaf de Dam.

De Pride Pelgrimage staat dit jaar feestelijk stil bij de benoeming van ds. Wielie Elhorst tot LHBTI-predikant voor Amsterdam. Hij wil vooral aanwezig zijn in de LHBTI-gemeenschap, luisterend en verbindend, maar ook vierend. Net als voorgaande jaren organiseert hij met een team op 7 augustus de Pride Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk. Zijn aanwezigheid in de LHBTI-gemeenschap betekent ook opbrengst voor de kerk. Wat kan het leven, de liefde, de hoop en de wanhoop van LHBTI’ers betekenen voor de kerken?

Bij het Goodwillkorps van het Leger des Heils aan de Oudezijds Achterburgwal zal de Protestantse Kerk Amsterdam worden geprezen om de progressieve verklaring die onlangs werd uitgegeven door de leiding van het Leger des Heils in Nederland. Deze verklaring stelt onder meer dat alle belemmeringen voor LHBTI’ers om volwaardig als lid deel te nemen, zullen worden weggenomen.

De Pride Pelgrimage is onderdeel van Pride Amsterdam. Pride 2022 vindt dit jaar plaats van 30 juli tot 7 augustus. Het thema is dit jaar ‘My gender, my pride’. Er zijn twaalf activiteiten voor gelovige LHBTI’ers, gecoördineerd door de Religious Pride commissie van Amsterdam Pride.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.