De initiatiefnemers noemen het een vrolijke reactie op een haatactie. Pegida heeft aangekondigd om van 4 tot en met 8 juni elke avond in een andere stad voor de deur van een willekeurige moskee een BBQ met varkensvlees te organiseren. Op de website ramadansponsortour.nl kan vanaf vandaag de moskee waartegen geprotesteerd wordt gesponsord worden per aanwezige demonstrant, per gebarbecued stuk vlees of per kwartier dat de barbecue duurt. Hoe groter dus de demonstratie van Pegida, hoe meer geld er opgehaald wordt voor de moskeeën.

‘We zijn helemaal voor vrijheid van meningsuiting’ zegt Rikko Voorberg, een van de initiatiefnemers, ‘maar in een tijd waarin islam-argwaan een politieke vanzelfsprekendheid is geworden, vinden wij het belangrijk om duidelijk te maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt.’ Matthias voor de Poorte van PopUpKerk Arnhem vult aan dat het erg bedreigend moet voelen om in je feestmaand boze stemmen en brandlucht van BBQ’s te ruiken tijdens het avondgebed. ‘Daar moeten we dus iets tegenover stellen.’

De initiatiefnemers van de PopUpKerken lieten eerder van zich horen door de Light for Syria herdenking afgelopen maart en met We Gaan Ze Halen, een actie om de overheid te herinneren aan haar belofte om vluchtelingen op te nemen.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.