Suzan Doodeman, oprichter van de Idealenschool: “We spreken veel mensen die wel met hun idealen aan de slag willen, maar geen idee hebben hoe. De Idealenschool helpt je om grip te krijgen op wat je belangrijk vindt én dat om te zetten in actie.”

Acht van de honderd werknemers ervaart het werk dat ze doen als zinloos. Nog eens 17 procent betwijfelt of hun werk enig nut heeft. En dat terwijl mensen graag van betekenis zijn, dat het er toe doet waar ze al hun (werk)tijd aan besteden, meent Doodeman. “De Idealenschool beweegt mensen richting zinvolle acties. Hoe klein of groot ook.”

De eerste cursus van de Idealenschool is een samenwerking tussen Hoe Dan Wel en De Kwekerij. Deze cursus is voor iedereen die van betekenis wil zijn voor hun stad of dorp. Welke idealen heb jij voor je directe woonomgeving? En hoe past dat ideaal bij jou? Wat zou je kunnen doen en eventueel met wie? Guy Wijnen (De Kwekerij): “Het faciliteren van oefenplekken waar mensen kennis en ervaringen uitwisselen is belangrijk. Zodat mensen samen kunnen ontdekken wat wel en niet werkt.”

Hoe Dan Wel wordt gerund door Suzan Doodeman en Johannes van den Akker die inmiddels al meer dan 120 mensen hebben begeleid bij de start en groei van hun maatschappelijke of duurzame initiatief en ontwikkelden hiervoor een eigen methode. Daarnaast zijn ze zelf betrokken bij de oprichting van verschillende stichtingen en ondernemingen, zoals het Kleiklooster, brouwerij Kleiburg en stichting We Gaan Ze Halen. Ze schreven een boek: ‘Hoe dan wel. Lees dit boek en maak je idealen waar’. Naar aanleiding daarvan verscheen bij NieuwWij.nl dit interview met Van den Akker en Doodeman.

De Kwekerij, met onder meer Guy Wijnen van wie NieuwWij.nl in 2020 dit opiniestuk publiceerde, is in 2015 ontstaan met de missie om studenten en young professionals tot bloei te laten komen. Het biedt workshops, een ontwikkelingstraject, retraites en coaching aan waar je door traagheid, reflectie en kwetsbaarheid waardevolle inzichten opdoet. Met doel om gesprekken over belangrijke levensvragen te normaliseren.

Meer informatie over de Idealenschool is te vinden op idealenschool.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.