In 5 afleveringen trekt regisseur Wilberry Jakobs de wereld over en ontmoet vrouwen die in de geest van Eleanor Roosevelt een nieuwe koers uitzetten. Van west naar oost, van noord tot zuid. Met grote en kleine verhalen. Over de invloed van klimaatverandering en ongelijkheid. Over de zoektocht naar zin en betekenis. Over democratie en protesterende burgers van Women’s March en #MeToo tot March for our Lives.

De wereld volgens: Mary Robinson, Mabel van Oranje, Elif Shafak, Chimamanda Ngozi Adichie, Agnes Heller, Polly Higgins, Agnes Abuom, Leila Ahmed, Tawakkol Karman, Judith Butler, Chung Hyun Kyung & Isabel Allende.

Wilberry Jakobs en Ida Overdijk maakten Gewijde grond; volgens tv recensent Hans Beerekamp ‘de mooiste televisie van voorjaar 2017’. Eerder is hun serie Grote Denkers over de toekomst met geëngageerde, internationaal vermaarde denkers,bekroond met de prestigieuze Erasmus EuroMedia Grand Award.

Eindredacteur Ida Overdijk over Sign of the Times: 
“Met haar onvermoeibare strijd voor mensenrechten en sociale gerechtigheid inspireerde Eleanor Roosevelt, First Lady van de wereld generaties vrouwen om in haar voetsporen te treden. ‘We staan vandaag op de drempel van een grootse gebeurtenis, zowel in het bestaan van de Verenigde Naties als in het bestaan van de Mensheid’. Met deze woorden presenteerde Eleanor Roosevelt op 10 december 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan de Verenigde Naties. Ook in dat jaar wordt uit hetzelfde verlangen om collectief te werken aan een rechtvaardige wereld in Amsterdam de Wereldraad van Kerken opgericht. Onze wereld had na twee verwoestende wereldoorlogen sterke morele ijkpunten nodig. Hoe is het daar nu mee gesteld?”

Regie: Wilberry Jakobs; redactie: Hassnae Bouazza; camera: Maarten Kramer; geluid: Mark Witte; montage: Noël van Rens; productie: Caroline van Dijk, Manon van Wijk; eindredactie: Ida Overdijk.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.