Stefan Paas volgt Claartje Kruijff op, die het afgelopen jaar de titel droeg. Paas is hoogleraar in het vakgebied missiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Theologische Universiteit Kampen. Op de VU is hij sinds 2010 verbonden aan de J.H. Bavinck-leerstoel.

De Theoloog des Vaderlands is dit jaar aangewezen door de uitgevers, hogescholen en universiteiten, omroepen, kerken en kranten die de Nacht van de Theologie organiseren. Het juryrapport prees de wijze waarop Stefan Paas zich nu al mengt in het publieke debat ondermeer via zijn publicaties en zijn discussie in online media.

Prijzen

Tijdens de Nacht van de Theologie werd ook de prijs voor het beste theologische boek uitgereikt. God en ik van Alain Verheij is het beste theologische boek van 2017/2018. In dit boek verweeft Alain Verheij bijbelverhalen op een heel soepele, geloofwaardige manier met onze cultuur en met zijn eigen leven. Verheij zijn manier van theologiseren is fris en hij weet hiermee een nieuw, postseculier publiek aan te spreken. De jury van de jaarlijkse prijs voor het beste theologische boek wordt gevormd door religierecensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad.

Jonge Theoloog des Vaderlands

Dit jaar werd voor het eerst een Jonge Theoloog des Vaderlands gekozen. Deelnemende universiteiten en hogescholen hadden elk een kandidaat naar voren geschoven. Na online stemming en stemming door een vakjury ging deze prijs naar Rik Zweers. Hij studeert godsdienst pastoraal werk aan de VIAA Hogeschool in Zwolle.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 6 reacties — praat mee.