Bron: youtu.be

De wereldwijde pandemie raakt ons allemaal, door deze pandemie worden wij geslingerd tussen de ene lockdown en de andere. Velen, jong en oud zien het soms niet zitten en roepen “wij zijn er nu klaar mee”. Desoriëntatie, vereenzaming en uitzichtloosheid raken het bestaan van onze vrije leven en gedrag. Wij worden opgeroepen om afstand te houden en ons niet met te veel te ontmoeten.

Voor mij is de pandemie een leertraject geworden; leren dat het gehaast leven en geen tijd hebben om jouw Schepper te dienen en te gedenken, een must is geworden. Eenzaamheid hoef je niet te ervaren als je maar in retraite gaat, stil bent en nadenkt over de dag van morgen, de momenten dat alleen zijn ook waardevol kan zijn. Waardevol om na te denken over jouw relatie met jouw medemens (wie het ook moge zijn) en bovenal je relatie met jouw Schepper, waar jij na het wereldse leven naar teruggaat. Bij die terugkeer zul jij beloont worden voor de goede daden in het wereldse en bij jouw vertrek zullen jouw daden als erfenis voor de mensheid dienen, daardoor zullen anderen goed over jou blijven praten. Zo zal je voortleven ook in tijden van een andere pandemie.

Doe goed, begin bij jezelf, wees stil. Dan creëer je bezinning en zelfreflectie. Nogmaals: deze pandemie kunnen wij daarom positief interpreteren, momenten om te proberen een beter mens voor de ander te zijn.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.