De tentoonstelling is een gezamenlijk project van het Indisch Herinneringscentrum en het Moluks Historisch Museum die beide in Museum Sophiahof gevestigd zijn. In Ons Land worden verhalen van ooggetuigen aangevuld met objecten, foto’s en filmbeelden die vaak nog niet eerder vertoond zijn. De titel verwijst zowel naar het huidige Nederland als naar het land van herkomst dat op tal van manieren een belangrijke rol zou blijven spelen: in de cultuur, de herinnering, identiteiten en gemeenschappen.

Aspecten van dekolonisatie

Ons Land neemt de bezoekers mee terug in de tijd en confronteert hen aan de hand van acht familieverhalen met aspecten van de dekolonisatie. Onder andere de Tweede Wereldoorlog, Bersiapperiode en het gedwongen vertrek vanuit Indonesië komen aan de orde. Het einde van de tentoonstelling focust op de jongere generaties en op hun
leven tussen daar en hier en toen en nu.

De tentoonstelling Ons Land is vanaf december 2021 te zien in museum Sophiahof, Sophialaan 10 in Den Haag. Meer informatie over de tentoonstelling en het museum is te vinden op www.museumsophiahof.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.