De presentatie van ‘Ik min je’ gaat gepaard met de Valentijnlijn. Aan de lijn hangen liefdesbrieven uit ‘Ik min je’ en brieven die Nicoline Wisse Smit ter plekke schrijft. Typemachines, pennen en papier nodigen bezoekers van Scheltema uit om zelf een liefdesbrief te schrijven. Wie een brief schrijft en toevoegt, mag een brief plukken van de Valentijnlijn. Klanten die een boek kopen, krijgen ook een liefdesbrief op deze Valentijnsmiddag.

De Valentijnlijn is een knipoog naar het commerciële geweld van Valentijnsdag. Nicoline Wisse Smit: “Wat is er mooier dan iemand iets te geven dat met aandacht is samengesteld en recht uit het hart komt? Het schrijven van een liefdesbrief vraagt om stilstaan bij jezelf en je inleven in de ander. In een tijd waarin we erop los swipen om liefde te vinden en social media de letterkunst geweld aandoet, is de liefdesbrief meer dan ooit relevant.”

Nicoline Wisse Smit (1970) begon in 2012 met het schrijven van liefdesbrieven. ‘Ik min je’ bevat een selectie uit de brieven die zij eerder op Minnebrief.nl publiceerde. Ze debuteerde in 2007 met ‘Julia heeft twee huizen’ (Uitgeverij SWP). In 2018 verscheen een van haar liefdesbrieven in ‘Kom vanavond met verhalen…’ (Uitgeverij Balans).

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.

Advertentie

Kloostercast