In een gezamenlijke brief aan de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten hebben de Wereldraad van Kerken en de Raad van Kerken in het Midden-Oosten de EU opgeroepen een krachtig en principieel standpunt in te nemen over het besluit van de Israëlische regering om Palestijns land op de Westelijke Jordaanoever te annexeren.

De twee raden vragen de EU om “deze stap en de implicaties ervan te onderzoeken op de vraag of het op zijn minst in verhouding staat tot, of parallel loopt aan, de besluiten van de EU over de Russische annexatie van de Krim.”

Rechtvaardige vrede

De brief geeft ook uitdrukking aan de inzet van de Wereldraad van Kerken en de Raad van Kerken in het Midden-Oosten voor “het waarborgen van een rechtvaardige vrede voor alle burgers in het Heilige Land.”

De kerken wijzen erop dat de annexatie van Palestijnse gebieden geen rechtvaardigheid en vrede kan bevorderen, maar eerder het onrecht, de spanningen, regionale instabiliteit en gebrek aan respect voor het internationaal recht vergroten.

Aan het einde van de brief benadrukken de organisaties van samenwerkende kerken dat de EU zich niet medeplichtig moet maken, hetzij door niets te doen en af te wachten, hetzij door onvoldoende te doen om de uitvoering van het plan te voorkomen.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 3 reacties — praat mee.