Tijdens de Nacht van de Theologie dingen onder andere schrijvers Marcel Poorthuis, René Erwich, Almatine Leene en Alain Verheij mee naar de prijs. De jury wordt gevormd door recensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad.

Emeritus hoogleraar Marcel Poorthuis en oud-predikant Wilken Veen schreven met De moderne theologen. Perspectieven op de 21e eeuw een geschiedenis van de theologie van onze tijd. Ze laten de negentig belangrijkste internationale theologen van nu zelf aan het woord.

Schrijver Willem Jan Otten schreef tijdens de coronapandemie het boek waarvan hij sinds zijn doop in 1999 droomde. In het essay Zondagmorgen. Over het missen van God reageert hij week voor week op het liturgisch jaar.

In Geld & Go€d zoekt Alain Verheij naar lessen over een goede, rechtvaardige omgang met geld. Daarvoor trekt hij tijdloze lessen uit eeuwenoude Bijbelverhalen.

Hoe praat je binnen kerken en andere christelijke gemeenten over gender en seksualiteit? Hoogleraar René Erwich en voormalig Theoloog des Vaderlands Almatine Leene geven in hun boek Vuur dat nooit dooft – Gender, seksualiteit en theologie in gesprek, historische en wetenschappelijke achtergrondinformatie voor gesprekken over dit onderwerp.

Past een bijbelvertaling op een shortlist voor het beste theologische boek? Volgens de jury wel, blijkt uit de nominatie van De Bijbel NBV21 Querido-facto-editie. De literaire uitgave van de vorig jaar gepresenteerde NBV21 is niet alleen een lust voor het oog, inleidingen bij ieder bijbelboek en een verklarende woordenlijst brengen de Bijbel ook dichter bij veel mensen.

De Nacht van de Theologie vind op vrijdag 11 november plaats in de EO-kapel, Oude Amersfoortseweg 79 in Hilversum. Meer informatie is te vinden op de website.

Op Nieuw Wij verschenen eerder dit jaar recensies van De moderne theologen en van Geld & Go€d.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.