De Verenigde Naties besloot eind december om 4 februari uit te roepen tot ‘Internationale Dag van de menselijke broederschap.’ Op 4 februari 2019 ondertekenden Paus Franciscus en grootimam Ahmad Al-Tayyeb het document ‘Menselijke broederschap voor wereldvrede en samenleving.’ Volgens de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland was dit een belangrijke gebeurtenis in de relatie tussen christenen en moslims.

Internationale inzet

Na het verschijnen van het document over menselijke broederschap en Franciscus’ encycliek Fratelli Tutti kwam binnen de Verenigde Naties discussies op gang die uiteindelijk uitmondden in de resolutie. Die benadrukt dat de internationale gemeenschap zich moet inzetten om vrede, verdraagzaamheid, inclusiviteit en solidariteit te bevorderen.

Digitaal

Door de coronacrisis vindt de eerste Dag van de Menselijke Broederschap online plaats. De bijeenkomst wordt gehost door sjeik Mohammed Bin Zayed uit Abu Dhabi. Vanaf 14.30 uur is de bijeenkomst in verschillende talen te volgen via de website van het Vaticaan.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.