In 2019 is begonnen met het Space for Grace programma. Porticus Nederland ondersteunt daarbij geloofsgemeenschappen die zoeken naar vernieuwing. Er doet nu een mooie eerste lichting van projecten mee, een mix van religieuze leefgemeenschappen, bisdommen en initiatieven vanuit de traditie van de religieuzen. Welke projecten en gemeenschappen willen nu mee gaan doen? Space for Grace stimuleert de zoektocht naar vitaliteit in katholieke en oecumenische gemeenschappen op drie verschillende manieren:

  • Space for Grace-community biedt een jaarprogramma van uitwisseling, inspiratie en versterking (door Firma Hoe Dan Wel).
  • Evaluatie van deelnemende projecten maakt dat er kennis ontstaat over wat werkt en wat niet (door Kaski Onderzoekscentrum van de Radboud Universiteit).
  • Porticus Nederland draagt bij aan het financieel mogelijk maken van het programma en de deelnemende initiatieven.

Oproep nieuwe initiatieven

Doe mee met de lichting 2022! Dien je voorstel uiterlijk 1 september 2021 in. Lees hier alles over het programma en kom naar een van de online intro-meetings van Space for Grace op donderdag 24 juni om 11.00 uur OF op vrijdag 20 augustus om 13.00 uur.

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.