Waarom Foodnight?

In de Indische buurt wonen 183 verschillende nationaliteiten. Veel bewoners hebben het niet zo breed. Ze wonen met grote gezinnen in kleine huizen. Voor de leefbaarheid van de buurt is het belangrijk om al deze mensen op een positieve manier samen te brengen. De ondernemers die meedoen hebben de meest uiteenlopende achtergronden en ook de bezoekers zijn afkomstig uit alle delen van de wereld. Foodnight is een prachtig podium waarop de ondernemers uit de Indische buurt zich kunnen presenteren.

Wat stelt u zich voor bij de slogan van Foodnight: sharing is caring?

In een ideale samenleving accepteren burgers niet dat er mensen zijn die onder het bestaansminimum leven. Delen, sharing, hoort bij je burgerplicht.
Tijdens Foodnight krijgt een voorgeselecteerde groep mensen met een kleine beurs een bonnetje waarmee ze gerechtjes kunnen kopen. En verder hopen we dat mensen ook gewoon spontaan voor hun buren op een terras of bij een kraampje een hapje of een drankje kopen.

Verleidt voedsel tot een nieuw wij?

Jazeker. We hebben allemaal voedsel nodig. Vaak gebruiken we dezelfde ingrediënten, maar hebben we verschillende recepten. Samen eten en nieuwe dingen proeven kan tot leuke gesprekken leiden bij een kraampje. En los daarvan, iedereen houdt van lekker eten. Heerlijke hapjes zorgen voor een goede sfeer.

Naar welk gerecht kijkt u het meest uit zaterdag?

Ik vrees dat ik net als vorig jaar geen tijd heb om de lekkernijen te proeven. Toen rende ik van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat rond om te helpen. Bovendien is het festival dit jaar twee keer zo groot geworden.
Ik kijk vooral uit naar de gezellige sfeer, en hoop op een goede omzet voor de ondernemers en lekker weer.

Mariska-Jansen

Mariska Jansen

Filosoof / Journalist

Mariska Jansen is journalist en redacteur. Zij schrijft over filosofie, recht, multiculturele samenleving en feminisme.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.