Music Moves biedt een gratis 4-delige training door experts uit de eventsector. Dat gebeurt in september 2021 in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Deventer, Enschede en Nijmegen. Voor meer informatie kijk op de website van Music Moves.

“Geboren en getogen in Rotterdam woon ik inmiddels alweer zestien jaar in Amsterdam.” En met een knipoog vervolgt hij: “Dat nemen mijn Rotterdamse vrienden mij nog steeds kwalijk.”
Clayton is een evenementenman pur sang en voltooide een bachelor in International Music Management en een master in International Business. Het grootste deel van zijn carrière heeft hij doorgebracht bij ID&T. Als muziek programmeur en artist booker was hij muzikaal verantwoordelijk voor festivals als Mysteryland, Sensation en Welcome To The Future. Daarnaast heeft hij als marketing-chef Mysteryland omgevormd tot weekendfestival, naast de edities in Chili en Amerika. Zowel vanuit de marketing als vanuit het muzikale programma heeft hij veel internationale Sensation-edities achter zijn naam staan.

Clayton: “De laatste jaren bij ID&T was ik bezig met conceptontwikkeling, iets waarmee ik nu als creatief zelfstandig ondernemer ook veel bezig ben. Zo heb ik met een partner een creative/event bureau Imagination Made Real en daarvanuit ben ik onder meer Creative Director van de 3FM Awards. Met twee andere partners heb ik TEAM waarmee we eventmakers uithuren over de hele wereld. En ik heb het sustainable pop up restaurant The Greanery dat volledig loopt op elektriciteit van autobatterijen en op diverse events te zien is. Er zijn nog meer projecten, allemaal vanuit creatieve conceptontwikkeling.”

clayton
Clayton Fredrik

Hoe is Music Moves op je weg gekomen?

“Vanuit Stichting 10000HRS ben ik in aanraking gekomen met Music Moves. Ik ken die stichting al jaren vanuit mijn tijd bij ID&T en niet zo lang geleden ben ik gevraagd in de Raad van Advies hiervoor. Voor Music Moves ben ik vorig jaar gevraagd om een masterclass Events te organiseren, iets wat ik met heel veel plezier heb gedaan toen. Ik ben absoluut een voorstander van het doorgeven van je kennis aan de volgende generatie. En bij deze masterclass zat een groep voor me die zeer hongerig en leergierig was en aandachtig zat te luisteren naar mijn visie op evenementen. Dat gaf een wisselwerking waardoor ik ook vol enthousiasme mijn kennis wilde overbrengen. Het is iets wat ik in de toekomst, als het allemaal weer mag, absoluut nog een keer zou willen doen.”

Waarom spreekt Music Moves je aan?

“Ik kom uit de evenementenwereld en heb meegewerkt aan de allergrootste, allertofste en allerdikste evenementen ter wereld. En dat doe je constant in een soort van continue rush. Tegelijkertijd, wanneer je een stap naar achteren zet en ernaar kijkt, zie je dat je de feesten, waar dan ook ter wereld, eigenlijk voor dezelfde soort mensen geeft. En dat terwijl er zoveel mensen zijn die wel in zijn voor een feestje maar niet fysiek of mentaal de mogelijkheid hebben om naar een standaard evenement te gaan. Zij hebben ook recht op vermaak en entertainment maar nog altijd worden deze mensen nagenoeg vergeten. Ik heb gezien wat een dankbaarheid je terug krijgt vanuit de Vrijwilligersdagen toen ik nog bij Mysteryland werkte en wij een mini-event hielden voor mensen met een beperking. Dat was altijd fantastisch om te doen. Het feit dat Music Moves verder kijkt dan de norm vind ik een fantastisch initiatief.”

Wat kan het anderen brengen als ze meedoen?

“Het kan nooit kwaad om naar je zelf te kijken. Immers, als jij je goed voelt kun je meer goed doen voor een ander. Dus een stukje genoegdoening bij het feit dat je een ander blij maakt is al een groot deel. Daarnaast is het juist belangrijk om in te zoomen op dat ‘iets voor een ander doen’. Iets doen voor iemand die daar niet per se om gevraagd heeft maar er uiteindelijk wel heel blij om is, is een belangrijke stap richting meer collectieve blijheid, zeg maar. Die paar uur werk voor jou is een lifelong memory voor de ander. Dat alleen al zou moeten maken dat eigenlijk iedereen mee zou moeten doen!”

Lees ook

guitar-869217_1920

Music Moves: young professionals die geloven in de kracht van muziek

Trainingen in september in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Deventer, Enschede en Nijmegen

Kimberlee Ramirez horizon

“Dit biedt mij de kans iets terug te doen voor de maatschappij!”

DJ Kimberlee Ramirez is muzikaal manager van Music Moves

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.