Anders denken, anders doen én anders organiseren. Voor Miranda is dat van grote waarde.  Vanuit die drive is zij onder andere initiatiefnemer van Our Kids’ Future en betrokken bij Lab Toekomstige Generaties. Dit zijn organisaties die zich bezighouden met het realiseren van een inclusieve en duurzame samenleving voor de generaties van de toekomst. Het belangrijkste uitgangspunt van deze organisaties: ervoor zorgen dat het welzijn van nieuwe generaties meeweegt bij belangrijke beslissingen, in zowel de Nederlandse als internationale politiek.

“In mijn professie werk ik veel en graag met jonge mensen. Voor en met hen wil ik graag een kader van mogelijkheden creëren.” Miranda onderstreept daarbij de waarde van compassie in onze samenleving: “Compassie is anders dan empathie; het gaat verder dan enkel het vermogen om in de schoenen van iemand anders te staan en de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Compassie is zorg, liefde én dankbaarheid ineen. Daar heb niet alleen ik, maar hebben wij allemaal meer van nodig. De actieve beoefening van compassie vind ik daarom erg waardevol.”

Op de vraag wat we in deze tijd nodig hebben en hoe jongeren daaraan kunnen bijdragen, heeft Miranda een duidelijk antwoord: “Beoefen compassie.” Hoe dat eruit ziet volgens haar? “Blijf bij jezelf en zie de ander, ga in je eigen schoenen staan en bepaal zelf wat je voor jouw omgeving wilt doen.”

Dit interview is gepubliceerd door de Beweging van Barmhartigheid in het kader van de Compassieprijs 2023 voor scholieren. Inzenden voor deze prijs kan nog tot en met 1 maart.

audiencia COMPASSIEPRIJS

Compassieprijs 2023: een wedstrijd voor scholieren

Thema 'Werken aan een betere wereld' nodigt scholieren uit tot een inzending

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.