Wie is Inge Bosscha?

“Ik ben oprichtster van online platform Dogmavrij, waar ik ruimte maak voor verhalen die betrekking hebben op (de gevolgen van) het loslaten van aangeleerde religie. Mijn doel is taboedoorbrekend en verbindend bezig te zijn, (zelf)kritisch en compassievol. Ik wil een bijdrage leveren aan (h)erkenning van zowel religieus trauma en leed, als van goede bedoelingen. Ik hoop, juist door ruimte te maken voor pijnlijke gevoelens, op meer begrip en mildheid voor elkaar. Ook naar mensen in wie we moeilijk ‘het goede’ kunnen ontdekken. Soms moet je een andere ‘bril’ opzetten om de liefde van de ander te kunnen zien.”

Wat dacht je toen je hoorde dat je finalist bent?

“WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Serieus, alleen maar dat. Nog steeds trouwens. Af en toe roep ik het ook hardop. Whaaaaaaaa!! Haha! Ik vind het zo gaaf!”

Waar gaat je ‘FEM Talk’ over?

“Over hoe we elkaar soms afschrijven, alleen maar omdat we andere ideeën hebben over hoe je je behoort te gedragen als een ‘goed’ mens. Over het zoeken naar verbinding, erkenning voor goede bedoelingen en compassie. En over een vrouw waar ik zielsveel van houd: mijn moeder.”

Wat moeten de aanwezigen zondag zeker niet vergeten van je Talk?

“Verdiep je in de belevingswereld van de ander. Let op de context. ZIE DE MENS.”

Wat nou als je zondag tot winnaar wordt gekozen?

“Dan wordt het waarschijnlijk weer een gevalletje ‘WHAAAAA!!’ Haha. Nee, serieus: wat zou ik dat gaaf vinden! Ik hoop daardoor nog meer mensen te kunnen inspireren tot meer verbinding in hun relaties, ook als deze door verschil van inzicht soms moeizaam zijn. Ik zit vol mooie plannen. Ik denk dat het winnen van deze wedstrijd op een bepaalde manier meer ruimte geeft om deze plannen uit te voeren.

Maar hoe dan ook vind ik het geweldig om zondag, samen met andere vrouwen, mensen te kunnen inspireren met wat ons bezielt. Ik kijk er enorm naar uit!”

Klik hier voor meer informatie over de Fem Talks of om je aan te melden.

Klik hier voor meer artikelen over of van Inge Bosscha op Nieuw Wij.

Greco Idema

Greco Idema

Eigenaar Bureau Intermonde

Greco Idema is eigenaar van Bureau Intermonde, een interreligieus advies- en organisatiebureau. De afgelopen jaren ontwikkelde hij (soms …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.