De twee podcastmakers hebben een achtergrond in communicatie, journalistiek en theologie. Hun verbondenheid met de katholieke kerk en hun fascinatie voor ‘Maria die de knopen ontwart’ als symbool van hoop, complexiteit en geduld, inspireert hen om thema’s aan te snijden die herkenbaar zijn voor zowel gelovigen als niet-gelovigen.

In hun podcast behandelen ze onderwerpen die dikwijls in de kerk niet of nauwelijks worden besproken. Het gaat dan om thema’s rond leven en dood, liefde en relaties, vrouw en kerk, seksualiteit en opvoeding. Celine en Laetitia voeren gesprekken met verschillende gasten om deze onderwerpen te verkennen en te ontwarren. De podcast is bedoeld om luisteraars te inspireren en te voorzien van nieuwe perspectieven op alledaagse, diepgaande en religieuze kwesties. Daarbij bieden zij louter vrouwelijke experts een podium – als tegenhanger voor de vele mannen (en manlijke experts) in de kerk en media.

Relatie uit de knoop

In de eerste aflevering is Marie-José Lommerse, actief betrokken bij relatieorganisatie Encounter, te gast om haar expertise en ervaringen te delen. Luisteraars kunnen praktische tips en hartverwarmende verhalen verwachten die hen zullen helpen de ‘relatieknoop’ te ontwarren.

De nieuwe afleveringen van ‘Dolle Maria’s’ worden elke eerste maandag van de maand uitgebracht, samenvallend met het moment dat landelijk sirenes loeien om 12.00 uur.

Over de makers

Celine Timmerman (1985) en Laetitia van der Lans (1965) kennen elkaar vanuit hun werk op het gebied van religie, communicatie en journalistiek. Ze zijn beiden betrokken katholiek maar raken hierdoor ook regelmatig in de knoop. Deze podcast maken ze op persoonlijke titel en in hun vrije tijd, juist omdát ze een podcast als Dolle Maria’s missen.

Dolle Maria’s is te beluistern via alle podcastplatforms. Op de hoogte blijven van alle updates en aankomende afleveringen door Dolle Maria’s kan via hun  Facebook, Instagram en Twitter of via www.dollemarias.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.