1. Video-interview Margot Kässmann

“Margot Kässman is een van de belangrijkste theologen van Duitsland. Voor Kässmann is een hoofddoekje een vorm van vrouwenonderdrukking. Want waarom zou niemand je haar mogen zien? Manuela Kalsky gaat de confrontatie aan. Dat levert een spannend gesprek op.”

2. Video ‘Allerzielen aan de Amstel’

“Aangrijpende video met beelden van een herdenking van alle vluchtelingen die, op zoek naar een beter leven, omkwamen aan de buitengrenzen van Europa.”

3. Column ‘Stuur een tweet’ van Mohammed Benzakour

“Van de columns van Mohammed Benzakour ben ik fan. Ik vind ze vaak heel raak. Deze laat scherp zien welke denkbeelden er achter het succes van social media schuilgaan.” Klik hier om de column te lezen.

4. Column over Zwarte Piet van André Lascaris

“Ook de bijdragen van André Lascaris boeien me. Hij vertelde laatst waar het nu precies om draait in zijn columns. Hij denkt voortdurend vanuit de verbinding tussen mensen. Een mooie column die hij onlangs schreef gaat over de figuur van Zwarte Piet.” Klik hier om deze column te lezen.

5. Video over ‘Preek van de loser’ door Diederik Stapel

“Over de beslissing om Diederik Stapel te interviewen was ik niet bijster enthousiast. Ik vond dat hij zo’n groot podium niet verdiende. Maar toen de video eenmaal klaar was, heb ik echt geboeid zitten kijken. Je ziet iemand die van zijn voetstuk is gevallen en laveert tussen de positie van autoriteit en die van een bang kind.”


Mariska-Jansen

Mariska Jansen

Filosoof / Journalist

Mariska Jansen is journalist en redacteur. Zij schrijft over filosofie, recht, multiculturele samenleving en feminisme.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.