Waarom nu?

Maar er zijn vragen. De sticker werd al veel eerder gelanceerd, in november van het vorig jaar, en ook toen hoorden we weliswaar gemurmel in het Midden-Oosten, maar was er geen sprake van een dergelijke formele en dreigende reactie. Had het Saoedische Ministerie van Buitenlandse Zaken soms gedacht de PVV van Wilders een hak te kunnen zetten door net voor de Europese Verkiezingen met dit dreigement te komen? Dat heel Nederland zich rotschrikt en nu niet meer op de PVV stemt? Dan heb je er toch weinig van begrepen. De machthebbers van Saoedi-Arabie, zelf experts in het martelaarschap, zouden toch moeten weten dat dat koren op dezelfde martelaarsmolen van de PVV is? Slecht getimed dus.

Minister Timmermans bemoeit zich ermee

De zaak kreeg echter zijn eigen dynamiek, er werd tot in het programma Buitenhof over gesproken. Een hoge ambtenaar van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken gaat naar Riad om de plooien glad te strijken en als dat allemaal niet lukt, dan gaat Frans Timmermans zelf naar de Saoedische hoofdstad om uit te leggen dat het ontwerpen en presenteren van zo’n alternatieve vlag nu eenmaal hoort bij een democratie waar de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat en dat de Nederlandse regering niet aanspreekbaar is op dit punt.

Het zal allemaal weinig uithalen in het kernland van de islam. Een belediging tot in de kern van je ziel poets je niet weg met zalvende woorden over democratie en vrijheid van het woord.

Lees hier verder.

Bron: The Post Online

Jan Jaap de Ruiter

Jan Jaap de Ruiter

Arabist

Jan Jaap de Ruiter (1959) is arabist en de Arabische taal is zijn grote -professionele- liefde. Het Arabisch is een van de twee ankerpunten …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.