Dadels en dekens

En inderdaad, dat is precies wat ik betoog. De Koran vloeit over van de verwijzingen naar barmhartigheid en dan heb ik het nog niet eens gehad over de adjectieven die de naam van Allah vaak begeleiden. Luidt het eerste vers van de eerste soera van de Koran niet: ‘In de naam van God, de erbarmer, de barmhartige?’. Een goede moslim is dus in de eerste plaats een barmhartige moslim. Geen moslim die het met me oneens zal zijn.

Deze gedachten kwamen in me op toen ik het bericht las dat het Koninkrijk Saoedi-Arabië op 23 oktober jl. al weer voor de tweede keer  een lading dadels had geleverd aan de Syrische vluchtelingen in het Jordaanse opvangkamp Zaatari. Voor het offerfeest dat rond die tijd gevierd werd, zou elke familie in elk geval gemiddeld twee kilo dadels in huis hebben en dat was dus al de tweede keer. Wat een vreugde. “The dates are delicious and very good quality”, aldus een Syrische vluchteling in het kamp.

Onder de indruk als ik was ging ik verder zoeken naar de vrijgevigheid van dit puissant rijke moslimland. Op de site van de Saoedische ambassade in Amerika trof ik een pagina aan waarop een opsomming staat van alle buitenlandse hulp die Saoedi-Arabië levert. Zo werden er op 14 december jl. nog 6000 dekens aan 200 Syrische vluchtelingen geleverd. Toe maar.

Lees hier verder.

Bron: The Post Online

Jan Jaap de Ruiter

Jan Jaap de Ruiter

Arabist

Jan Jaap de Ruiter (1959) is arabist en de Arabische taal is zijn grote -professionele- liefde. Het Arabisch is een van de twee ankerpunten …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.