Hier woon ik, daar leef ik (2012)

Regie: Fatima Jebli Ouazzani
De oversteek die de eerste generatie Turkse vrouwen ooit maakte naar Nederland, wordt nu door sommige dochters en kleindochters in omgekeerde richting gemaakt. Vier vrouwen spreken over het leven tussen twee culturen.

One Fine Day (2012)

Regie: Klaas Bense
Individuele daadkracht zet machteloosheid om in maatschappelijke vooruitgang. Zes moedige mensen afkomstig uit verschillende landen en geloofsovertuigingen tonen hoe hun daad de wereld op de kop zette.

Shenka (2012)

Regie: Caspar Haspels en Jos Kuijer
Intieme schets van jonge Antilliaanse vrouw in Rotterdam tijdens haar zoektocht naar geluk en zelfstandigheid op het grensvlak van twee culturen die beide hun geschreven en ongeschreven regels kennen.

En op ’n goede dag (2012)

Regie: Heddy Honigmann
Korte film, voorafgegaan door een minidocumentaire, over een jonge Marokkaanse vrouw die een manier bedenkt om de wet tegen het dragen van hoofddoeken te ontduiken.

Broeders (2011)

Regie: Adil el Arbi en Bilall Fallah
Korte parabel over de tegenovergestelde levenskeuzes van twintigers Karim en Nassim. Karim is een goed mens terwijl Nassim zijn dagen met duivelse zaken vult. Een meisje brengt de zaken uit balans.

Duivelse dilemma’s – Geloven (2011)

Regie: Mijke de Jong
Huisarts Martine staat voor zelfbeschikking en vrije ontwikkeling voor iedereen. Kan ze haar levensovertuiging trouw te blijven als haar dochter moslima wordt?

Fatih (2012)

Regie: Danyael Sugawara
Korte jeugdfilm over Fatih (10), die met zijn moeder en twee zussen woont. Fatihs vader is overleden toen hij zes was. Als oom Ahmet komt eten, lijkt deze een ideaal mannelijk rolmodel.

Liedjes uit Noord (2012)

Regie: Welmoed Nijhout
Ondanks hun vele verschillen en culturele diversiteit hebben de inwoners van Amsterdam-Noord één ding gemeen. Allemaal hebben ze een lievelingsliedje met een bijzondere betekenis.

Over zonen (2012)

Regie: Shady El-Hamus
Een zoon keert terug naar zijn Egyptische vader in Amsterdam-West en ziet een man die worstelt met heimwee en depressie.

Mocht Nieuwwij.nl een mooie, typische W!J-film over het hoofd hebben gezien, dan vernemen we dat graag van u! Horen we van u, hier in de reactie of via onze facebook-page wat u de mooiste film vond?

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.