Vandaag op Ignis Webmagazine een bijdrage van jezuïet, islamoloog en arabist Jan Peters. Het is geen slecht idee, vindt Peters, zo’n uitruil van vrije dagen. Hij heeft zelfs een idee hoe je het Suikerfeest kunt beleven als Pinksterfeest. Want is het niet: De Geest waait waarheen hij wil?

“In onze streken is de Tweede Pinksterdag een vrije dag. Een kerkelijk feest dus? Dat valt dan wel tegen, als je naar de kerk gaat. Op deze pinkstermaandag valt er niets te vieren. De Kerk gaat vandaag over tot de orde van de dag, ook al is het sinds dit jaar de liturgische gedachtenis van Maria, moeder van de Kerk. In traditioneel echt katholieke landen als Italië en Spanje is het een gewone werkdag.

Met Hemelvaart en Pinksteren is de paastijd afgesloten en keren we terug naar het leven van alledag. Waarom dan vrij? Natuurlijk altijd prettig, zo’n extra vrije dag, geschikt voor een festival, een dagje luieren of een bezoek aan woonboulevard of tuincentrum. Maar waarom vrij juist op deze dag, waarop er kerkelijk niets te vieren valt?”

Lees hier verder.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 7 reacties — praat mee.