foto hennie

Hennie de Pous-de Jonge

Hennie de Pous-de Jonge (1947) heeft een groot deel van haar leven gewerkt in het kader van Morele Herbewapening (MH), sinds 2001 Initiatives of Change(IofC) geheten, o.a. in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Het werk in dat laatste land betekende een onderdompeling in de Maori cultuur.

Vanaf 1975 was zij medeverantwoordelijk voor het programma van MH/IofC in Nederland, redacteur van de nieuwsbrieven en vanaf 1998 van de website. Tien jaar combineerde zij dit werk met een parttime baan op een basisschool in de binnenstad van Den Haag. Als lid van het internationale bestuur van Initiatives of Change, was ze verantwoordelijk voor het partnerschap met andere organisaties en het VN kantoor in Genève.

Nu ze met pensioen is, is zij nog steeds bij de beweging betrokken. Over de geschiedenis van de beweging schreef ze het boek Reiken naar een nieuwe wereld. Van Oxfordgroep via Morele Herbewapening naar Initiatives of Change. Dit boek is integraal te lezen via het internationale online archief For a new world, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Recente artikelen van Hennie de Pous-de Jonge