Sign of the Times

De EO maakte naar aanleiding van 70 jaar UVRM de documentaire Sign of the Times, deze zomer uitgezonden. Eleanor Roosevelt, de drijvende kracht achter deze Verklaring, spreekt ook nu nog tot de verbeelding. Vol hartstocht zetten 12 vrouwen uit de hele wereld, waaronder oud-president van Ierland Mary Robinson, Tawakkol Karman uit Jemen (zij ontving de Nobelprijs voor de Vrede), schrijver Chimamanda Ngozi Adichie, filosoof Agnes Heller en prinses Mabel van Oranje, zich in voor een betere wereld. Voor de serie werden zij geïnterviewd en delen zij hun wijsheid met de kijker. De serie zet aan tot nadenken en wil bijdragen aan een toekomst waarin het voor iedereen goed leven is. Dit op basis van de thema’s klimaat, ongelijkheid, religie, democratie en leiderschap: actueel!

‘Be serious, be passionate, wake up! Met onze serie willen we mensen verleiden tot een nieuwe koers. Want we kunnen allemaal het verschil maken.

ida1-110×110
Ida Overdijk - eindredacteur Religie & Cultuur EOTweet dit

In het onderwijs

Verus, Nieuw Wij en de EO brengen samen met ROC Friese Poort en jou de veelgeprezen documentaire serie Sign of the Times de klas in. Want je inzetten voor de toekomst van onze wereld, dat kan in het klein en in het groot. Wat is jouw visie op het klimaat? Waarin zien jij ongelijkheid terug, in het dagelijks leven? Wat zijn kenmerken van goed leiderschap? Want goede leiders hebben we nodig. Thema’s die tot denken aanzetten dus. En daarom ook een plek verdienen in het onderwijs.

De documentaire serie ‘Sign of the Times’ is een ideale kapstok om de brede opdracht van jouw en uw school nog meer vorm te geven. Hoe zetten we ons al in om ongelijkheid tegen te gaan, en wat is er nog meer allemaal mogelijk? Om hier meer antwoorden op te krijgen staan er drie inspiratiesessies in het land gepland. Tijdens deze middagen gaan leerlingen en docenten samen in gesprek over de genoemde thema’s. Door middel van plenaire brainstormsessies en interactieve workshops verzamelen wij output voor verdere ontwikkeling van dit project.

SignSymbolen

ROC Friese Poort

Het ROC Friese Poort in Emmeloord was de eerste school die enthousiast de deuren open zette voor dit nieuwe onderwijsproject. Koen Vos, practor brede vorming bij Friese Poort: “Deze thema’s passen bij de zoektocht naar wat het leven de moeite waard maakt.” Vos wordt vooral enthousiast van het feit dat docenten, leerlingen en studenten worden aangemoedigd juist samen tot creatieve ideeën en oplossingen te komen.

Ook benadrukt hij dat de opbrengst van de middag belangrijk is. Met welke nieuwe ideeën kunnen we elkaar aansporen? “De concrete opbrengst in de vorm van vlogs, foto’s en statements van leerlingen zullen wij zeker in de toekomst gaan inzetten op onze school”.

Bij jou in de buurt…

Op elke locatie hebben we nog plek voor twintig deelnemers aan de inspiratiesessies. Wat neem je daarvan mee? Nieuwe inzichten over hoe jij zelf tegenover thema’s als ongelijkheid, klimaat of leiderschap staat en praktische tips en tools voor (in) je klas. Dit onder leiding van moderator Chantal Suissa, een interview met eindredacteur Ida Overdijk en enthousiaste workshopleiders. Wat wij meenemen? Jullie bijdragen in de ontwikkeling van ons project. We kunnen je hulp dus goed gebruiken. Kom je stem laten horen!

Let op! Nog twintig plekken per locatie. Vol is vol. Aanmelden kan via: [email protected]l

Praktische informatie:

Inspiratiesessie 1: Locatie Emmeloord, ROC Friese Poort

6 november van 14:30-17:00

Inspiratiesessie 2: Locatie Rotterdam, Melanchthon Schiebroek

15 november van 14:00-16:30

Inspiratiesessie 3: Locatie Den Bosch, Sint Janslyceum

22 november van 14:30-17:00 – GEANNULEERD/GAAT NIET DOOR

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.